Què és la robòtica social ?

PRESENT EN EL NOSTRE DIA A DIA

millorar la qualitat de vida

La robòtica va introduint-se en el nostre dia a dia amb múltiples aplicacions que ja han traspassat l’àmbit industrial per fer aportacions en els àmbits socials, de gestió intel.ligent de la ciutat i de suport a la dependència. Parlem doncs de la robòtica destinada a millorar la qualitat de vida de les persones.


conceptes

Quins àmbits hi estan relacionats ?


ROBÒTICA ASSISTENCIAL O PER A LA DEPENDÈNCIA

destinada a millorar aspectes funcionals de persones dependents incrementant la seva autonomia personal, també utilitzada com a teràpia o suport psicològic per persones amb trastorns mentals, problemes de llenguatge…. 


INTEL.LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Basada en l’acumulació i interpretació de dades per fer predictibles comportaments humans, necessitats puntuals o situacions d’emergència.


ROBÒTICA DE SERVEIS

amb un ventall d’aplicació i funcions molt ample com la gestió intel.ligent de serveis públics a la ciutat, control i vigilància, robots per a aplicacions domèstiques o serveis d’atenció al públic.


ROBÒTICA EDUCATIVA

introduint el pensament computacional i utilitzant la programació i construcció de robots com a eines per millorar l’aprenentatge cognitiu, al mateix temps que es treballen aspectes ètics i filosòfics: usos futurs, inventiva, reflexió al voltant de la intel.ligència artificial i els límits morals, el disseny…